Daguitstap


1. Muzisch Ambachtelijke Workshop


2. Dansimprovisatie


3. Keltisch diner


4. Live concert


1. Muzisch Ambachtelijke Workshop

In deze muzische ochtendsessie zullen we muziek beleven in alle facetten. We voelen en ruiken aan instrumenten, mogen deze eens uitproberen en leren de gebruiken kennen van het Artistiek Keltisch leven.

2. Dansimprovisatie

We spelen met alles wat met bewegingskunst te maken heeft. We gaan ons leren uiten door ons lichaam te bewegen, een verhaal te vertellen. Door expressief bezig te zijn en te bedenken wat je met bewegingen en mimiek aan een ander kunt vertellen, verhalen we een beeld aan onszelf. Een zoektocht, ontdekking.

3. Keltisch diner

Wanneer de maag knort komen Keltische aroma's ons tegemoet. Een stoofpotje als warme maaltijd kan in elk seizoen de honger stillen. Irisch stew omvat aardappelen, vlees en groente. Er wordt vooral gebruik gemaakt van verse producten. Als nagerecht kan je kiezen voor koffie, ijs of vruchten.

4. Live concert

Folkzien, het Kempens muzikaal duo biedt u een concert aan. Zij verzorgen een gezongen en magische voorstelling. Het duo singer / songwriter en multi - instrumentalisten heeft een prestigieuze carriëre van meer dan dertig jaar. Ze spelen liederen en deunen variërend van middeleeuws traditioneel tot eigentijds en worden allemaal uitgevoerd in hun eigen kenmerkende stijl. Hun werk wordt omschreven als puur Keltische muziek

En wil je MEER??

Volg op regelmatige basis een WorkshopKeltic Art & Music Atelier

Een artisanaal atelier integreert theater, dans, muziek, kunst.

Vanuit een regelmatig weerzien wordt geneigd naar een vertrouwde structuur, een opbouwende sessie met een repetitief vervolg. Zo werken we naarstig naar toonmomenten toe met een lovend professioneel eindresultaat, al is dat niet de eerste vereiste of intentie. En elk moment is opnieuw een beleving in zijn volledigheid. We spelen met originele instrumenten, maken gedichten, lezen vele verhalen, dansen en verwerken dit in een kunstzinnig beeld. De docent ontpopt zich hier tot regisseuse, dirigente, componiste en kunstenares én danseres, in het expressieatelier. Deelnemers doen net hetzelfde. Elk moment is geluk.

Outsider art of Art Brut, voor wie?
Personen met een meerwaarde

De sessies zijn inclusief voor personen met een meerwaarde als: een lage mentaleale leeftijd, voor ouder wordende gebruikers of mensen met een langdurig ziektebeeld, als personen met dementie. Deze ateliers hebben steeds een therapeutische werking: ze deelnemers worden muzische begeleid en therapeutische verzorgd.

In dit gebied is nog zoveel te ontdekken, voor betrokken instanties alsook voor de doelgroep.