Media-aandacht


Sinds het begin van hun samenstelling en oprichting van de VZW heeft Folkzien ten volle kunnen genieten van media-aandacht. Diverse interviews werden gegeven aan streekkranten, nationale kranten alsook op forums en in gespecialiseerde folk tijdschriften. Onder meer in Gazet Van Antwerpen, het DN, Diatonisch nieuwsblad, Goe Vollek, dagblad DB sten Einhovens dagblad, folkroddels en regionale Tv.

Het recentste artikel is een interview met Folkzien met de titel "man en vrouw maken hun eigen plaat".

Gazet van Antwerpen januari 2016

Het Diatonisch Nieuwsblad wijde naar aanleiding van de vele succesvolle workshops diatonisch accordeon een volledig interview aan René Krol.

Artikel Diatonisch Nieuwsblad

In Goe Vollek, het huidige Folk! Kwam een artikel naar aanleiding van het thema folkclubs waar folkzien hun steentje bijdroegen in dit verslag te samen met 't Smiske, 't Ey en het Toogenblik, Folk in Leuven en Folk in Limburg.

Artikel 1 GoeVollek Artikel 2 GoeVollekIn 2014 liet GVA vijf Kempense volksmuziek- en folkgroepen aan het woord waaronder ook Folkzien. Onder de titel: Traditionele instrumenten zijn niet te evenaren.

Artikel 1 GVA

Artikel 2 GVA

In New folk sounds kwam een verslag van de film Keskenoate waar folkzien voor hun composities en uitvoering van de filmmuziek gelauwerd werden.

Film en folk


Folkzien (Marianne Wynen en René Krol) geeft een folk concert in de Cultuurboerderij in Westelbeers, voorafgaande aan de openluchtvoorstelling van In naam van de vader. Dit is een Brabantse film over het opgroeien van een Kempische vondeling, genaamd Keskenoate. In oktober verschijnt een speciale dvd en cd-box van dit project. (inmiddels geheel uitverkocht, enkel verkrijgbaar in bruikleen)

Filmmaker Dré Didderiens, bekend van VPRO documentaires heeft Folkzien benaderd voor het schrijven en maken van de filmmuziek van In Naam Van De Vader. De opnamen werden in 2010 afgerond en Folkzien zal, in afwachting van de duisternis voor de vertoning zaterdagavond, de thema's uit de film ten gehore brengen.

De DVD-box zal buiten de film ook een CD van Folkzien bevatten. Een boekje met zowel uniek als verrassend fotomateriaal completeert de DVD/CD-box tot een zeer gewild collectors item....

Een verslag in het Eindhovens Dagblad


Eindhovens Dagblad

Naar aanleiding van het verschijnen van lesboeken en muziekboeken verscheen dit overzicht en de boekbeschrijvingen in Klank.

KLANK, het enige en leukste tijdschrift voor accordeon- en trekharmonicaliefhebbers.

KLANK