Instrumentlessen

Instrumentlessen


1. Voor elk wat wils


2. Keltische Vioolkunst


3. Keltisch Harmonica


4. Muziekinitiatie


5. Notenleer


1. Voor elk wat wils

Folkzien vzw organiseert instrumentlessen voor verschillende instrumenten: gitaar, mandoline, basgitaar, piano, diatonisch accordeon, blokfluit en viool en zang.

Bij voldoende interesse kunnen andere instrumenten ook aan bod komen.

Leerlingen krijgen individueel les, zonder vereiste voorkennis of verplichte bijvakken. Bovendien worden de leerlingen niet onderworpen aan examens. Een basislestijd komt overeen met 20 min. De lessen kunnen echter verlengd worden. Alle lessen worden gegeven door het vakkundige folkzien team.

Doelgroep: Iedereen vanaf 4 jaar, dus ook jongeren, personen met een beperking en volwassenen

Periode: Leerlingen kunnen zich het hele jaar inschrijven.

Locaties: De lessen worden wekelijks gegeven in het folkzien lokaal, 2470 Retie of op locatie.

Deelnameprijs:
Instrumentlessen: €150 voor Tien lessenkaart. Een basislestijd komt overeen met 20 min.

Neem voor meer info contact met ons op.

2. Keltische Vioolkunst

Deze vioolkunst is een manier van viool bespelen en je bewegen in de Keltische muziekcultuur.

Dit gebeurt met veel versieringen in linker hand én een rijk aanbod van het klankenlabyrint in alle heftigheid en intensiteit bij de boogvoering.

Van de eerste toon is mijn speelstijl eigenwijs, krachtig en expressief, aldus Marianne.

De artistieke docenten van folkzien componeren hun eigen Keltisch repertoire aldus is er een vioolmethode ontstaan en een Europees volksmuziekboek uitgegeven met een selectie van Keltische instrumentale muziek.

Andere ontwikkelingsdoelen en typisch Keltische kenmerken:

Naast viool ook tal van andere instrumenten te kunnen bespelen, onder meer zang én dans. Presentatieangst overwinnen en eventueel zich ontpoppen tot indrukwekkend performer. Zelfreflectie, eigen zinnig en taboe doorbrekend.

"Ik hoop aan mijn vioolklas mijn niet te stelpen gedrevenheid voor Keltische muziek door te geven."

3. Keltisch Harmonica

De kunst van het bespelen van de diato, het Keltisch harmonica of ook trekzak genoemd, is musiceren en bewegen in de Keltische muziekcultuur op een volledig authentiek en prachtig ogend instrument met bas en begeleiding in linker hand en rechts een rijk versierde melodie.

De artistieke docenten van folkzien componeren hun eigen Keltisch repertoire aldus is er een trekzakmethode ontstaan van het Dungha muziekboek, Keltische instrumentale muziek van René Krol.

Andere ontwikkelingsdoelen en typisch Keltische kenmerken:

Presentatieangst overwinnen en eventueel zich ontpoppen tot zelfstandig performer. Zelfreflectie, eigen zinnig en taboe doorbrekende sessies.

NIEUW


4. Muziekinitiatie voor kleuters vanaf 2015

Op vraag worden reeksen muziekinitiatie voor kleuters georganiseerd. Kinderen van de eerste tot de derde kleuterklas kunnen zich hiervoor inschrijven. Spelenderwijs maken de kinderen kennis met de wondere wereld van muziek.

Vanaf januari tot juni 2015 kunnen 2 reeksen van 6 lessen worden georganiseerd. Eén reeks kost €55/ deelnemer. Deze groepslessen gaan door op zaterdagvoormiddag.

5. Notenleer

Vanaf dit schooljaar kan er ook individuele notenleer gevolgd worden. Deze lessen zijn gekoppeld aan de instrumentlessen en duren telkens 20 minuten.